Välkommen till Ingenjörsjobb

När du vill ta nästa steg i din ingenjörskarriär

Veckans toppjobb

Erfaren projektör inom El och Tele till Falun

TFIP
Falun, Dalarnas län Publicerad: 2019-04-25

UTVECKLINGSINGENJÖR

A&R Carton
Lund, Skåne län Publicerad: 2019-07-09

Senior Food Safety Specialist

Tetra Pak
Lund, Skåne län Publicerad: 2019-07-12

Ecolean söker Automationsingenjörer R&D

Ecolean
Helsingborg, Skåne län Publicerad: 2019-07-15

By ingenjörsjobb

Rekryteraren tipsar: Svar på frågan ”varför ska vi anställa dig?”

”Varför ska vi anställa just dig?” är en fråga som mer eller mindre alltid kommer upp på en anställningsintervju. Intervjufrågan kan vara ställd på lite olika sätt, vara mer eller mindre uttalad men syftet med frågan är alltid det samma. Det är din chans att argumentera för din sak och sälja in dig själv medan det är rekryterarens chans att bli både övertygad och säkerställa att hen inte missat någonting. I den fjärde och sista delen i vår serie Rekryteraren tipsar, fokuserar vi på den viktigaste frågan som kan ställas under en intervju.

NYHET | Bli vår trendspanare – och få mer relevanta jobberbjudanden

Ingenjörsjobb tar nu ett spännande steg för att anpassa våra tjänster bättre till din karriär. Du kan välja att fylla i vår personlighetsprofil. Vi kan då matcha din personlighet, dina önskemål om arbetsgivare och din kompetens bättre med nya och exklusiva jobberbjudanden.

Inspirerande arbetsplatser

Moa ger sina medarbetare möjligheten att växa!

Under tonåren fick Moa möjlighet att äga en alldeles egen häst. Milk, den vita connemaran. Att vara hästtjej gör att du behöver vara målmedveten och driven. Oavsett hur tufft allting är behöver hästen dig, även fast du behöver cykla genom hagel, regn eller snö. I stallet så måste du arbeta, allt från att spika hagar till att hjälpa både yngre och äldre att hantera hästarna. Genom det ansvaret ger det hästtjejerna en tilltro till själv själva och därför är det inte heller konstigt att många hästtjejer växer upp till att ta mycket ansvar och ledarroller även i arbetslivet. Genom målmedvetenhet, handlingskraft och en dos av envishet hittade Moa tryggheten i sig själv under tonåren, vilket hon tar med sig idag.

Trendspaning – akut ingenjörsbrist, karriärbyte och nya jobb!

Industrialiseringen var starten på ett mer effektivt och produktivt samhälle och skapade många nya jobb. Dagens teknik och digitalisering har tagit oss ännu längre. Det är därför relevant att fundera över hur teknikens utveckling och digitalisering kommer påverka arbetsmarknaden vi verkar på idag och i framtiden. Vi pratar ofta om de jobb som kommer försvinna, men glömmer då allt som möjliggörs i takt med utvecklingen – inte minst för ingenjörer. Vi har pratat med Henrik Björkling, Business Area Manager Technology på Academic Work, för att lära oss mer om ingenjörernas arbetsmarknad, idag och i framtiden.

Ingenjörsjobb tipsar

din karriär

Din Karriär

Ta nästa steg med oss

event

Evenemang

Inspiration, motivation och nöje

nätverk

Nätverk

Gå med i våra nätverk

sök lediga jobb

Sök Jobb

Vi vägleder i jakten på nästa utmaning