Event

När du vill ta nästa steg i din ingenjörskarriär

Kommande Event

Nov

14

FEN Chef | Ta ditt ledarskap till nästa nivå!

2018-11-14

Tid: 7.30-10.00
Plats: FEN:s kontor | Engelbrektsgatan 35b, Stockholm

Är du kvinna och ny som chef, eller har du ambitioner att bli chef inom ingenjörsbranschen? Under våren lanserande Female Engineer Network ”Lär känna dig själv och bli en bättre ledare!”, nu följer vi upp med att introducera chefseminariet ”Ta ditt ledarskap till nästa nivå!” i samarbete med Poolia Engineering.

 

LEDARSKAPSBETEENDEN
Hur kan jag leva efter mina egna värderingar och samtidigt bidra till organisationens mål?
Som deltagare på vårt seminarium om tillitskapande ledarskapsbeteenden kommer du få en grundläggande kunskap om hur hjärnan fungerar, vilka beteenden som orsakar stress och vilka som skapar positiva reaktioner hos medarbetare. Du får konkreta verktyg att använda direkt i ditt ledarskap samma dag, som kommer att öka din ledarskapsförmåga och ge dig gladare och mer produktiva medarbetare. Du blir dessutom inspirerad och har chansen att få dina frågor om ledarskap besvarat av en av Sveriges främsta ledarutvecklare och psykolog Anne Grefberg.

 

HUR MAN LYCKAS
Hur använder man senaste hjärnforskningen för att lyckas som chef?
Medarbetare som känner sig uppskattade av sin chef eller kollega har färre sjukdagar, bättre immunförsvar och förbättrad arbetsnöjdhet. Medan individer som uppfattar sig ignorerade eller avvisade, istället visar hög aktivitet i den del av hjärnan som är associerad med fysisk smärta, vilket också resulterar i depression, stress eller utbrändhet. Som chef är det viktigt att veta hur just du kan skapa energi, arbetsglädje och tillit. Studier har påvisat att arbetsplatser som har en förtroendegivande kultur har fler motiverade medarbetare. En tillitsfull relation med dina medarbetare gör dessutom att du kan ägna dig mer tid åt målstyrning och mindre åt att ge detaljerade instruktioner.

 

INNEHÅLL
Under seminariet får du möjligheten att…

 • Träffa och nätverka med kvinnliga chefer inom din bransch
 • Kvalificerad rådgivning från en av Sveriges mest eftertraktade psykolog – Anne Grefberg
 • Lyssna på föreläsning om arbetsglädje på arbetsplatsen av Anne Grefberg
 • Lära dig hur produktivitet och samarbete kan leda till tillit

 Obs! Du behöver inte ha medverkat på ”Lär känna dig själv och bli en bättre ledare!” för detta seminarium!

 

ANNE GREFBERG
En av Sveriges mest eftertraktade psykologer
Anne är legitimerad psykolog med lång erfarenhet av ledarskap, både som ledare själv och som stöd till ledare i offentlig och privat sektor. Hon brinner för att utveckla andra, skapa goda arbetsplatser och genom insikt i vad som motiverar och driver oss bidra till arbetsglädje och livsbalans.

 

SAMARBETE
Seminariet hålls i samarbete med Poolia Engineering
Poolia har i 30 år fokuserat på en sak, att tillsätta kvalificerad kompetens inom tjänstemannaområdet. Denna avgränsning är vår styrka och har gett oss en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi på Poolia Engineering hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom rekryterings- och konsultuppdrag, både till privata företag och till den offentliga sektorn. Poolia är ett välkänt varumärke och bland våra kundföretag finns några av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser.

 

Boka nu

Nov

21

Female Engineer Network Meetup | Malmö

2018-11-21

 

FEN bjuder in dig som yrkesverksam ingenjörskvinna till FEN Meetup

Bli en del av gemenskapen, dela med dig av dina erfarenheter, knyt värdefulla kontakter, vägled andra eller bli själv inspirerad. Men framförallt, ta del av energin, glädjen och den personliga stämningen. Boosta din vardag och ge dig själv chansen att ha roligt och växa i sällskapet av likasinnade ingenjörskvinnor.

Tillsammans med våra medarrangörer bjuder vi på föreläsning, workshops och paneldiskussion från HöganäsAxisE.ON, Rejlers, Solita och Gig Nation. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med ovanstående företag samt PrevasBarslund och Qliktech.

När: 21 november 2018
Tid: 
17.00
Plats:
Malmö Börshus | Skeppsbron 2, 211 20 Malmö

Temat för kvällen | Engineer in a Gig Economy

Det nya eventkonceptet FEN Meetup produceras i höst utifrån temat ”Engineer in a Gig Economy”. Gig Economy, innebär att fler ingenjörskvinnor kan välja tillfälliga uppdrag och jobba som konsulter, projektanställda eller frilansande egenföretagare. Det är numera arbetstagarens marknad och högt upp på ingenjörers lista över attraktiva egenskaper hos arbetsgivare, är synen på flexibilitet. Vi kommer under kvällen att diskutera och ta upp olika aspekter kring hur detta ger möjligheter för dig som ingenjörskvinna.


Läs mer om FEN Meetup 21 november här


KONFERENCIER | JACQUELINE JOO

Jacqueline kommer leda oss genom kvällen och du får ta del av relevant socialpsykologisk forskning och konkreta tips som lär dig förstå dig själv och andra ännu bättre. Hon coachar och utbildar såväl ledningsgrupper och chefer som medarbetare inom personkännedom, kommunikation & samarbete, social kompetens och stresshantering. Hon är flitigt anlitad av Sveriges största medier och förekommer ofta som expert i TV.

FÖRELÄSNING | HÖGANÄS AB – ANN-CATHRIN HELLSÉN

Om kvinnliga tankevurpor och vad vi kan göra åt dem: Ett tankeväckande föredrag rörande kvinnors automatiska tankar om kvinnor och män på arbetsmarknaden, jämställdhetens ekonomiska potential och vad vi kvinnor kan göra för att stötta varandra i en föränderlig värld.

Ann-Cathrin Hellsén blev redan under doktorandtiden intresserad för jämställdhetsfrågor och hon deltog aktivt i institutionens jämställdhetsarbete. Ett arbete som det var naturligt att fortsätta med när hon sedan började på Höganäs AB. Under sin tid på företaget har hon bland annat deltagit i forskningsprojektet Eivor och Mai på KTH, samt initierat det interna jämställdhetsprojektet More Women som syftar till en grundläggande strukturell förändring av mångfalden och framförallt jämställdheten på företaget.

WORKSHOP | E.ON

Tema: Jämställdhet och mångfald

WORKSHOP | AXIS

Tekniken är vårt redskap men det är värderingarna som ger oss kraft.
Axis innoverar för en smartare och säkrare värld. Följ med oss på en workshop där vi tillsammans utforskar vad detta faktiskt innebär!

PANELDISKUSSION | SOLITA, REJLERS & GIG NATION

Hur jobbar företagen med gig-ekonomi idag? Vilken problematik står man inför? Vilka möjligheter ser man? Olika aspekter och perspektiv kommer belysas av de deltagande företagen. Moderator för paneldiskussionen kommer att vara konferenciern Jacqueline Joo.

 

BRELLA | BLI ETT NÄTVERKSPROFFS

Hitta värdefulla kontakter på FEN Meetup! Nu har du möjligheten att ta reda på vem som kommer att vara vid evenemanget tack vare vårt privata nätverksverktyg. Med hjälp av Brella-programvaran kan du enkelt se vem som deltar, planera din dag och planera 1-1-möten.

Steg 1 – Logga in 
Logga in på samhället genom att kopiera denna länk: Kommer inom kort! Det fungerar på alla enheter och du behöver inte ladda ner någonting. Eventkoden är: Kommer inom kort! 

Steg 2 – Om dig själv 
Varje person svarar på några frågor om sig själv och vem de skulle vilja träffa (erbjuda och söka). Efter detta rekommenderar Brellas unika algoritm de mest relevanta anslutningarna till dig.

Steg 3 – Visa deltagare
Bläddra igenom anslutningarna och börja planera dina möten.

Steg 4 – Boka möten
När du väl hittar en person som du vill träffa, klicka på Föreslå möte. Efter klicket kan du välja en potentiell tid.

Steg 5 – Ladda ner Brella App
Hämta appen från App Store och Google Play – och använd vår kod: kommer inom kort!, för att gå med oss. Boka minst fem möten är en bra start – vi rekommenderar starkt att du får det bästa ut ur denna möjlighet!

BOKA här

Dec

05

Next Level | Stockholm

2018-12-05

Boosta ingenjörskarriären och få verktygen till din personliga och professionella utveckling tillsammans med oss! Den 5 december bjuder Ingenjörsjobb in dig som yrkesverksam ingenjör till Next Level – Engineer in a gig economy! Ta chansen och mingla med kvällens medarrangörer och besökare. Passa på att utöka ditt nätverk, byt kontaktuppgifter, dela med dig av dina tankar, idéer och erfarenheter med likasinnade ingenjörer. Kanske hittar du en värdefull kontakt för framtiden, någon som kanske kan hjälpa dig att nå dina mål eller varför inte din framtida arbetsgivare?

Tillsammans med våra medarrangörer bjuder vi på intressanta föreläsningar, workshops och paneldiskussion från företag som BerotecExperisGig Nation och TFIP. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med ovanstående företag, samt TrafikverketVolvo GroupSnille BemanningSkill och Nordforce Technology.

När: 5 december 2018
Tid: 17.00
Plats: 7A Odenplan | Norrtullsgatan 6, 113 26 Stockholm

Temat för kvällen | Engineer in a Gig Economy
Det nya eventkonceptet Next Level produceras i höst utifrån temat ”Engineer in a Gig Economy”. Gig Economy, innebär att fler ingenjörer kan välja tillfälliga uppdrag och jobba som konsulter, projektanställda eller frilansande egenföretagare. Det är numera arbetstagarens marknad och högt upp på ingenjörers lista över attraktiva egenskaper hos arbetsgivare, är synen på flexibilitet. Vi kommer under kvällen att diskutera och ta upp olika aspekter kring hur detta ger möjligheter för dig som ingenjör.

Läs mer om NEXT LEVEL 5 december här


 

Feb

02

EngineerCareer Day 2019

2019-02-02

Är du ingenjör och arbetar inom system/IT, produktion/logistik/underhåll, bygg, anläggning, forskning, utveckling eller projektledning? Då kan jobbet för dig finnas hos några av Södertäljes attraktiva arbetsgivare! EngineerCareer Day är en nischad rekryteringsmässa för ingenjörer som arrangeras på initiativ av Destination Södertälje i samverkan med Scania och AstraZeneca.

EngineerCareer Day 2019 äger rum på Södertälje Science Park i centrala Södertälje lördag den 2 februari klockan 11.00–15.00 och avslutar Södertälje Science Week.

Plats: Södertälje Science Park Kvarnbergsgatan 12 Södertälje
Anmälan: Kom till anmälan och mer information här! 

 

Tidigare Event

Nov

07

Female Engineer Network Meetup | Göteborg

2018-11-07

Vi är FEN – Nätverket för yrkesverksamma ingenjörskvinnor i Sverige! Tillsammans tar vi ansvar, tillsammans jobbar vi för att göra skillnad, tillsammans med våra medlemmar och näringslivet tar vi sikte mot ett mer jämställt Ingenjörssverige.

Den 7 november bjuder FEN in dig som yrkesverksam ingenjörskvinna till FEN Meetup – Engineer in a gig economy! Bli en del av gemenskapen, dela med dig av dina erfarenheter, knyt värdefulla kontakter, vägled andra eller bli själv inspirerad. Men framförallt, ta del av energin, glädjen och den personliga stämningen. Boosta din vardag och ge dig själv chansen att ha roligt och växa i sällskapet av likasinnade ingenjörskvinnor.

Tillsammans med våra medarrangörer bjuder vi på föreläsning, workshops och paneldiskussion från Volvo CarsGöteborg StadPreemGig NationHusqvarna och Volvo Group . Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med ovanstående företag, samt RejlersZenuityGKN AerospaceKnowit och Devport.

TEMAT FÖR KVÄLLEN | ENGINEER IN A GIG ECONOMY
Det nya eventkonceptet FEN Meetup produceras i höst utifrån temat ”Engineer in a Gig Economy”. Gig Economy, innebär att fler ingenjörskvinnor kan välja tillfälliga uppdrag och jobba som konsulter, projektanställda eller frilansande egenföretagare. Det är numera arbetstagarens marknad och högt upp på ingenjörers lista över attraktiva egenskaper hos arbetsgivare, är synen på flexibilitet. Vi kommer under kvällen att diskutera och ta upp olika aspekter kring hur detta ger möjligheter för dig som ingenjörskvinna.

När: 7 November 2018
Tid: 17.00
Plats: Kajskjul 8 | Packhusplatsen 11, 411 13 Göteborg


KONFERENCIER | JACQUELINE JOO

Jacqueline kommer leda oss genom kvällen, du får ta del av relevant socialpsykologisk forskning och konkreta tips som lär dig förstå dig själv och andra ännu bättre. Hon coachar och utbildar såväl ledningsgrupper och chefer som medarbetare inom personkännedom, kommunikation & samarbete, social kompetens och stresshantering. Hon är flitigt anlitad av Sveriges största medier och förekommer ofta som expert i TV.

 

FÖRELÄSNING | VOLVO CARS – ÖDGÄRD ANDERSSON

The car industry is in major transformation. The cars are becoming electric, connected and more and more autonomous. All of these changes are enabled by software and more and more the user experience is defined by software. This means cars companies are becoming software companies. What does this mean for an industry that has traditionally been defined by factories, combustion engines and lead times for mechanical parts?

Ödgärd Andersson, Head of the Software and Electronics development at Volvo Cars. Ödgärd has a passion for making the user experience for our customers great, and making cars become better every day through software.

 

WORKSHOP | GÖTEBORGS STAD – JILL SÖDERWALL

De globala trenderna inom världshandel och digitalisering har gett Nordens största hamn många nya förutsättningar att hantera. Alternativa bränslen, elektrifiering och ny infrastruktur är några av dem.
Jill Söderwall, Vice President Business Area Energy & Cruise, berättar om vad som händer i Göteborgs Hamn idag och utmaningar och möjligheter framåt.

 

WORKSHOP | HUSQVARNA GROUP

 

WORKSHOP | VOLVO CARS – ÅSA LAVENO

The workshop will be about the fundamentals of Autonomous Drive. Building an integrated solution for a comprehensive picture of the surrounding. To understand, see the world and position the car it selves in it, is one of the great challenges in autonomous drive. To do it with high availability in an appealing design is adding a level of complexity to it.

Åsa Laveno is the Director, Autonomous Drive at the department for Active Safety and Autonomous Drive. Åsa has more than 20 years of automotive experience from Volvo Cars in several senior project and line management positions within research and development, mainly within the area of Active Safety, Autonomous Drive and Complete Vehicle Integration.

PANELDISKUSSION | HUSQVARNA GROUP & GIG NATION
Hur jobbar företagen med gig-ekonomi idag? Vilken problematik står man inför? Vilka möjligheter ser man? Olika aspekter och perspektiv kommer belysas av de deltagande företagen. Moderator för paneldiskussionen kommer att vara konferenciern Jacqueline Joo.

 

BRELLA | BLI ETT NÄTVERKSPROFFS

Hitta värdefulla kontakter på FEN Meetup! Nu har du möjligheten att ta reda på vem som kommer att vara vid evenemanget tack vare vårt privata nätverksverktyg. Med hjälp av Brella-programvaran kan du enkelt se vem som deltar, planera din dag och planera 1-1-möten.

Steg 1 – Logga in
Logga in på samhället genom att kopiera denna länk: https://next.brella.io/join/fenmeetup2018. Det fungerar på alla enheter och du behöver inte ladda ner någonting. Eventkoden är: fenmeetup2018

Steg 2 – Om dig själv
Varje person svarar på några frågor om sig själv och vem de skulle vilja träffa (erbjuda och söka). Efter detta rekommenderar Brellas unika algoritm de mest relevanta anslutningarna till dig.

Steg 3 – Visa deltagare
Bläddra igenom anslutningarna och börja planera dina möten.

Steg 4 – Boka möten
När du väl hittar en person som du vill träffa, klicka på Föreslå möte. Efter klicket kan du välja en potentiell tid.

Steg 5 – Ladda ner Brella App
Hämta appen från App Store och Google Play – och använd vår kod: fenmeetup2018, för att gå med oss. Boka minst fem möten är en bra start – vi rekommenderar starkt att du får det bästa ut ur denna möjlighet!

 

Oct

24

Next Level | Linköping

2018-10-24

Nu tar vi konceptet med Inspirationskväll till Next Level! Mer interaktion mellan er deltagare, fler varierade moment under kvällen och en gyllene möjlighet att utvidga ert nätverk.

Ingenjörsjobb har sedan 2012 arrangerat event utifrån syftet att vara en arena där företag och ingenjörer kan mötas och inspireras av varandra. Under dessa år har vi haft tusentals ingenjörer och otaliga företag som gjort att vi nu kan ta det till nästa nivå!

Den 24 oktober bjuder Ingenjörsjobb därför in dig som yrkesverksam ingenjör till Next LevelEngineer in a Gig Economy. Det är en perfekt möjlighet för dig som vill inspireras av ledande företag inom ingenjörsbranschen, utöka ditt kontaktnät och få verktygen till din personliga och professionella utveckling.

I samarbete med våra medarrangörer tar vi ett beprövat koncept till en helt ny nivå! Med utgångspunkten att inspirera er ingenjörer, kommer det att bli en kväll fylld av mingel, föreläsningar, paneldiskussioner och workshops. Nytt för i höst är att det blir lättare för deltagarna att kunna välja vilka moment och företag ni är mest intresserad av. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med företagen. Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingeltallrik.

 • Nätverka och skapa värdefulla kontakter
 • Få tips och verktyg för din personliga och professionella utveckling
 • Unikt tillfälle att komma i kontakt med ledande företag
 • Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingelmat!
 • Kostnadsfritt för yrkesverksamma ingenjörer

När: 24 Oktober 2018
Tid: 
17.00
Plats:
Mjärdevi Science Park |Teknikringen 7 (Creactive), 583 30 Linköping


TEMAT FÖR KVÄLLEN
 | Engineer in a Gig Economy

Det nya eventkonceptet Next Level produceras i höst utifrån temat ”Engineer in a Gig Economy”. Gig Economy, innebär att fler ingenjörer kan välja tillfälliga uppdrag och jobba som konsulter, projektanställda eller frilansande egenföretagare. Det är numera arbetstagarens marknad och högt upp på ingenjörers lista över attraktiva egenskaper hos arbetsgivare, är synen på flexibilitet. Vi kommer under kvällen att diskutera och ta upp olika aspekter kring hur detta ger möjligheter för dig som ingenjör.

17.00 – 18.00:
Lättare mat och fördrink serveras

18.00 – ca 20.00:
Föreläsning, workshop och paneldiskussion

Ca 20:00 – 21.30:
Mingel och matchningsverktyget Brella

KONFERENCIER | JACQUELINE JOO

Jacqueline kommer leda oss genom kvällen och du får ta del av relevant socialpsykologisk forskning och konkreta tips som lär dig förstå dig själv och andra ännu bättre. Hon coachar och utbildar såväl ledningsgrupper och chefer som medarbetare inom personkännedom, kommunikation & samarbete, social kompetens och stresshantering. Hon är flitigt anlitad av Sveriges största medier och förekommer ofta som expert i TV.

FÖRELÄSNING| GIG NATION – Johan Elfsberg

En framtidsspaning om Gig-ekonomi. Hur kommer arbetsmarknaden se ut framöver?

WORKSHOP PÅ SCEN | SIGMA INDUSTRY

Tema:  Jämställdhet, utifrån perspektivet ”Varför och hur?”

Vi kommer svara på frågan varför Jämställdhetstanken skapar både en bättre lönsamhet och en snabbare tillväxt (Sigma-koncernens ligger på en organisk tillväxt på ca 27% under det senaste året samtidigt som lönsamheten ligger över 10%) och vad som krävs för att komma dit. Vad måste göras internt och vad innebär det för organisationen i form av möjligheter och utmaningar.


Oct

03

Female Engineer Network Meetup | Stockholm

2018-10-03

Vi är FEN – Nätverket för yrkesverksamma ingenjörskvinnor i Sverige! Tillsammans tar vi ansvar, tillsammans jobbar vi för att göra skillnad, tillsammans med våra medlemmar och näringslivet tar vi sikte mot ett mer jämställt Ingenjörssverige.

Bli en del av gemenskapen, dela med dig av dina erfarenheter, knyt värdefulla kontakter, vägled andra eller bli själv inspirerad. Men framförallt, ta del av energin, glädjen och den personliga stämningen. Boosta din vardag och ge dig själv chansen att ha roligt och växa i sällskapet av likasinnade ingenjörskvinnor.

Den 3 oktober bjuder Female Engineer Network in dig som yrkesverksam ingenjörskvinna till FEN Meetup – Engineer in a Gig Economy. En perfekt möjlighet för dig som vill utöka ditt kontaktnät, inspireras av ledande företag inom ingenjörsbranschen och vill få verktygen till din professionella utveckling.

I samarbete med våra medarrangörer tar vi ett beprövat koncept till en helt ny nivå! Med utgångspunkten att inspirera er ingenjörskvinnor, kommer det att bli en kväll fylld av mingel, föreläsningar, paneldiskussioner och workshops. Nytt för i höst är att det blir lättare för dig som deltagare att kunna välja vilka moment och företag du är mest intresserad av. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med företagen där Female Engineer Network bjuder på fördrink och mingeltallrik.

 • Nätverka och skapa värdefulla kontakter
 • Få tips och verktyg för din personliga och professionella utveckling
 • Unikt tillfälle att komma i kontakt med ledande företag
 • Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingelmat
 • Kostnadsfritt för yrkesverksamma ingenjörskvinnor, icke-binära och icke-män

När: 3 Oktober 2018
Tid: 
17.00
Plats: 
7A Odenplan | Norrtullsgatan 6, 113 26 Stockholm

Temat för kvällen | Engineer in a Gig Economy

Det nya eventkonceptet FEN Meetup produceras i höst utifrån temat ”Engineer in a Gig Economy”. Gig Economy, innebär att fler ingenjörskvinnor kan välja tillfälliga uppdrag och jobba som konsulter, projektanställda eller frilansande egenföretagare. Det är numera arbetstagarens marknad och högt upp på ingenjörers lista över attraktiva egenskaper hos arbetsgivare, är synen på flexibilitet. Vi kommer under kvällen att diskutera och ta upp olika aspekter kring hur detta ger möjligheter för dig som ingenjörskvinna.

Boka nu

Sep

26

Next Level | Göteborg

2018-09-26

Nu tar vi konceptet med Inspirationskväll till Next Level! Mer interaktion mellan er deltagare, fler varierade moment under kvällen och en gyllene möjlighet att utvidga ert nätverk. Ingenjörsjobb har sedan 2012 arrangerat event utifrån syftet att vara en arena där företag och ingenjörer kan mötas och inspireras av varandra. Under dessa år har vi haft tusentals ingenjörer och otaliga företag som gjort att vi nu kan ta det till nästa nivå!

Den 26 september bjuder Ingenjörsjobb därför in dig som yrkesverksam ingenjör till Next LevelEngineer in a Gig Economy. Det är en perfekt möjlighet för dig som vill inspireras av ledande företag inom ingenjörsbranschen, utöka ditt kontaktnät och få verktygen till din personliga och professionella utveckling.

I samarbete med våra medarrangörer tar vi ett beprövat koncept till en helt ny nivå! Med utgångspunkten att inspirera er ingenjörer, kommer det att bli en kväll fylld av mingel, föreläsningar, paneldiskussioner och workshops. Nytt för i höst är att det blir lättare för deltagarna att kunna välja vilka moment och företag ni är mest intresserad av. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med företagen. Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingeltallrik.

 • Nätverka och skapa värdefulla kontakter
 • Få tips och verktyg för din personliga och professionella utveckling
 • Unikt tillfälle att komma i kontakt med ledande företag
 • Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingelmat!
 • Kostnadsfritt för yrkesverksamma ingenjörer

När: 26 September 2018
Tid: 
17.00
Plats:
Kajskjul 8 | Packhusplatsen 11, 411 13 Göteborg


Temat för kvällen
 | Engineer in a Gig Economy

Det nya eventkonceptet Next Level produceras i höst utifrån temat ”Engineer in a Gig Economy”. Gig Economy, innebär att fler ingenjörer kan välja tillfälliga uppdrag och jobba som konsulter, projektanställda eller frilansande egenföretagare. Det är numera arbetstagarens marknad och högt upp på ingenjörers lista över attraktiva egenskaper hos arbetsgivare, är synen på flexibilitet. Vi kommer under kvällen att diskutera och ta upp olika aspekter kring hur detta ger möjligheter för dig som ingenjör.


Boka nu

May

30

Female Engineer Networks Chefsseminarium | Malmö

2018-05-30

Tillit och arbetsglädje på arbetsplatsen

Är du kvinna och ny som chef inom ingenjörsbranschen? Under våren lanserande Female Engineer Network ”Lär känna dig själv och bli en bättre ledare!”, nu följer vi upp med att introducera chefseminariet ”Tillit och arbetsglädje på arbetsplatsen!”.

”Hur kan jag leva efter mina egna värderingar, växa som individ, i min yrkesroll och samtidigt bidra till organisationens mål?”.

Som deltagare på vårt seminarium om tillitskapande ledarskapsbeteenden kommer du få en grundläggande kunskap om hur hjärnan fungerar, vilka beteenden som orsakar stress och vilka som skapar positiva reaktioner hos medarbetare. Du får konkreta verktyg att använda direkt i ditt ledarskap samma dag, som kommer att öka din ledarskapsförmåga och ge dig gladare och mer produktiva medarbetare. Du blir dessutom inspirerad och har chansen att få dina frågor om ledarskap besvarat av en av Sveriges främsta ledarutvecklare och psykolog .

– Lär dig hur du kan använda senaste hjärnforskningen för att lyckas på jobbet som chef!

”Medarbetare som känner sig uppskattade av sin chef eller kollega har färre sjukdagar, bättre immunförsvar och förbättrad arbetsnöjdhet. Medan individer som uppfattar sig ignorerade eller avvisade, istället visar hög aktivitet i den del av hjärnan som är associerad med fysisk smärta, vilket också resulterar i depression, stress eller utbrändhet. Som chef är det viktigt att veta hur just du kan skapa energi, arbetsglädje och tillit. Studier har påvisat att arbetsplatser som har en förtroendegivande kultur har fler motiverade medarbetare. En tillitsfull relation med dina medarbetare gör dessutom att du kan ägna dig mer tid åt målstyrning och mindre åt att ge detaljerade instruktioner.”

 

Datum: 30 maj
Tid: 7.30-10.00
Plats: Elite Savoy Hotel | Norra Vallgatan 62, 211 22 Malmö

 

Under seminariet får du möjligheten att…

 • Träffa och nätverka med kvinnliga chefer inom din bransch
 • Kvalificerad rådgivning från en av Sveriges mest eftertraktade psykolog – Anne Grefberg
 • Lyssna på föreläsning om arbetsglädje på arbetsplatsen av Anne Grefberg
 • Lära dig hur produktivitet och samarbete kan leda till tillit

 

Obs! Du behöver inte ha medverkat på ”Lär känna dig själv och bli en bättre ledare!” för detta seminarium!

Anne Grefberg – En av Sveriges mest eftertraktade psykologer
Anne är legitimerad psykolog med lång erfarenhet av ledarskap, både som ledare själv och som stöd till ledare i offentlig och privat sektor. Hon brinner för att utveckla andra, skapa goda arbetsplatser och genom insikt i vad som motiverar och driver oss bidra till arbetsglädje och livsbalans.

 

Anmäl dig nu!

May

16

Inspirationskväll med Female Engineer Network | Göteborg

2018-05-16

Den 16 Maj bjuder Ingenjörsjobb in dig som yrkesverksam ingenjörskvinna till Sveriges största event för yrkesverksamma kvinnliga ingenjörer. Inspirationskvällen är en perfekt möjlighet för dig som vill utöka ditt kontaktnät, inspireras av ledande företag inom ingenjörsbranschen och vill få verktygen till din professionella utveckling. Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingeltallrik!

Tillsammans med våra medarrangörer bjuder vi på intressanta föreläsningar från ALTEN, Volvo Group, Semcon och SAAB. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med ovanstående företag samt Unionen, Elvaco, Essiq och Devport.

 • Nätverka och skapa värdefulla kontakter
 • Få tips och verktyg för din personliga och professionella utveckling
 • Unikt tillfälle att komma i kontakt med ledande företag
 • Gratis – värde 495 SEK

TEMA | HUR SER INGENJÖRSKVINNOR PÅ FRAMTIDEN?
En av de största utmaningarna inom ingenjörsbranschen är att visa kvinnor världen över att en karriär inom arbetsfältet inte enbart är för män, det behövs varierande sinnen för att komma fram till innovativa idéer och lösningar.

Hur kan vi tillsammans göra en förändring, vilken är din roll och hur kan du navigera dig igenom framtidens arbetsmarknad?

Faktum är att fyra av tio kvinnor lämnar en karriär inom STEM (Science, Technology, Engineering & Math) industrin. I och med att ingenjörsbranschen har den högsta avkastningen på investeringar i jämförelse med andra branscher spelar jobben inom STEM en viktig roll för världen och framtiden. Genom att få fler kvinnor att stanna kommer innovationen stimuleras, det behövs en jämnare fördelning av män och kvinnor.

* Observera att studenter hamnar på väntelistan som släpps några dagar innan eventet i mån av plats.

Läs mer om eventet här

May

02

Female Engineer Networks Chefsseminarium | Stockholm

2018-05-02

Tillit och arbetsglädje på arbetsplatsen

Är du kvinna och ny som chef inom ingenjörsbranschen? Under våren lanserande Female Engineer Network ”Lär känna dig själv och bli en bättre ledare!”, nu följer vi upp med att introducera chefseminariet ”Tillit och arbetsglädje på arbetsplatsen!”.

”Hur kan jag leva efter mina egna värderingar, växa som individ, i min yrkesroll och samtidigt bidra till organisationens mål?”.

Som deltagare på vårt seminarium om tillitskapande ledarskapsbeteenden kommer du få en grundläggande kunskap om hur hjärnan fungerar, vilka beteenden som orsakar stress och vilka som skapar positiva reaktioner hos medarbetare. Du får konkreta verktyg att använda direkt i ditt ledarskap samma dag, som kommer att öka din ledarskapsförmåga och ge dig gladare och mer produktiva medarbetare. Du blir dessutom inspirerad och har chansen att få dina frågor om ledarskap besvarat av en av Sveriges främsta ledarutvecklare och psykolog .

– Lär dig hur du kan använda senaste hjärnforskningen för att lyckas på jobbet som chef!

”Medarbetare som känner sig uppskattade av sin chef eller kollega har färre sjukdagar, bättre immunförsvar och förbättrad arbetsnöjdhet. Medan individer som uppfattar sig ignorerade eller avvisade, istället visar hög aktivitet i den del av hjärnan som är associerad med fysisk smärta, vilket också resulterar i depression, stress eller utbrändhet. Som chef är det viktigt att veta hur just du kan skapa energi, arbetsglädje och tillit. Studier har påvisat att arbetsplatser som har en förtroendegivande kultur har fler motiverade medarbetare. En tillitsfull relation med dina medarbetare gör dessutom att du kan ägna dig mer tid åt målstyrning och mindre åt att ge detaljerade instruktioner.”

 

Datum: 2 maj
Tid: 7.30-10.00
Plats: Bryggarsalen | Norrtullsgatan 12N, 113 27 Stockholm

 

Under seminariet får du möjligheten att…

 • Träffa och nätverka med kvinnliga chefer inom din bransch
 • Kvalificerad rådgivning från en av Sveriges mest eftertraktade psykolog – Anne Grefberg
 • Lyssna på föreläsning om arbetsglädje på arbetsplatsen av Anne Grefberg
 • Lära dig hur produktivitet och samarbete kan leda till tillit

 

Obs! Du behöver inte ha medverkat på ”Lär känna dig själv och bli en bättre ledare!” för detta seminarium!

Anne Grefberg – En av Sveriges mest eftertraktade psykologer
Anne är legitimerad psykolog med lång erfarenhet av ledarskap, både som ledare själv och som stöd till ledare i offentlig och privat sektor. Hon brinner för att utveckla andra, skapa goda arbetsplatser och genom insikt i vad som motiverar och driver oss bidra till arbetsglädje och livsbalans.

Apr

25

Female Engineer Networks Chefsseminarium | Göteborg

2018-04-25

Tillit och arbetsglädje på arbetsplatsen

Är du kvinna och ny som chef inom ingenjörsbranschen? Under våren lanserande Female Engineer Network ”Lär känna dig själv och bli en bättre ledare!”, nu följer vi upp med att introducera chefseminariet ”Tillit och arbetsglädje på arbetsplatsen!”.

”Hur kan jag leva efter mina egna värderingar, växa som individ, i min yrkesroll och samtidigt bidra till organisationens mål?”.

Som deltagare på vårt seminarium om tillitskapande ledarskapsbeteenden kommer du få en grundläggande kunskap om hur hjärnan fungerar, vilka beteenden som orsakar stress och vilka som skapar positiva reaktioner hos medarbetare. Du får konkreta verktyg att använda direkt i ditt ledarskap samma dag, som kommer att öka din ledarskapsförmåga och ge dig gladare och mer produktiva medarbetare. Du blir dessutom inspirerad och har chansen att få dina frågor om ledarskap besvarat av en av Sveriges främsta ledarutvecklare och psykolog .

– Lär dig hur du kan använda senaste hjärnforskningen för att lyckas på jobbet som chef!

”Medarbetare som känner sig uppskattade av sin chef eller kollega har färre sjukdagar, bättre immunförsvar och förbättrad arbetsnöjdhet. Medan individer som uppfattar sig ignorerade eller avvisade, istället visar hög aktivitet i den del av hjärnan som är associerad med fysisk smärta, vilket också resulterar i depression, stress eller utbrändhet. Som chef är det viktigt att veta hur just du kan skapa energi, arbetsglädje och tillit. Studier har påvisat att arbetsplatser som har en förtroendegivande kultur har fler motiverade medarbetare. En tillitsfull relation med dina medarbetare gör dessutom att du kan ägna dig mer tid åt målstyrning och mindre åt att ge detaljerade instruktioner.”

 

Datum: 25 april
Tid: 7.30-10.00
Plats: Elite Plaza Hotel | Västra Hamngatan 3, Göteborg

 

Under seminariet får du möjligheten att…

 • Träffa och nätverka med kvinnliga chefer inom din bransch
 • Kvalificerad rådgivning från en av Sveriges mest eftertraktade psykolog – Anne Grefberg
 • Lyssna på föreläsning om arbetsglädje på arbetsplatsen av Anne Grefberg
 • Lära dig hur produktivitet och samarbete kan leda till tillit

 

Obs! Du behöver inte ha medverkat på ”Lär känna dig själv och bli en bättre ledare!” för detta seminarium!

Under detta seminarium samarbetar vi med Experis som arbetar med rekrytering och konsultverksamhet inom kvalificerad kompetens, från chef- och ledningsnivå till specialistfunktioner inom framför allt Engineering, IT, Finance och Executive.

Experis genomför årligen ca 5000 rekryteringar av chefer och specialister och har ca 1 600 konsulter ute i uppdrag över hela landet. Vi finns på över 50 kontor runt om i Sverige och är en del av Manpower Group.

 

 

Anne Grefberg – En av Sveriges mest eftertraktade psykologer
Anne är legitimerad psykolog med lång erfarenhet av ledarskap, både som ledare själv och som stöd till ledare i offentlig och privat sektor. Hon brinner för att utveckla andra, skapa goda arbetsplatser och genom insikt i vad som motiverar och driver oss bidra till arbetsglädje och livsbalans.

 

 

Apr

19

Female Engineer Network | Malmö

2018-04-19

Den 19 april bjuder Ingenjörsjobb in dig som yrkesverksam ingenjörskvinna till Sveriges största event för yrkesverksamma kvinnliga ingenjörer. Inspirationskvällen är en perfekt möjlighet för dig som vill utöka ditt kontaktnät, inspireras av ledande företag inom ingenjörsbranschen och vill få verktygen till din professionella utveckling. Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingeltallrik!

Tillsammans med våra medarrangörer bjuder vi på intressanta föreläsningar från Knowit, Alten och Cybercom. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med ovanstående företag samt Plastal, Höganäs, Sweco, Sydvatten och Assa Abloy.

 • Nätverka och skapa värdefulla kontakter
 • Få tips och verktyg för din personliga och professionella utveckling
 • Unikt tillfälle att komma i kontakt med ledande företag
 • Gratis – värde 495 SEK

När: 19 april 2018
Plats: Malmö Börshus
Tid: 17.00

TEMA | HUR SER INGENJÖRSKVINNOR PÅ FRAMTIDEN?
En av de största utmaningarna inom ingenjörsbranschen är att visa kvinnor världen över att en karriär inom arbetsfältet inte enbart är för män, det behövs varierande sinnen för att komma fram till innovativa idéer och lösningar.

Hur kan vi tillsammans göra en förändring, vilken är din roll och hur kan du navigera dig igenom framtidens arbetsmarknad?

Faktum är att fyra av tio kvinnor lämnar en karriär inom STEM (Science, Technology, Engineering & Math) industrin. I och med att ingenjörsbranschen har den högsta avkastningen på investeringar i jämförelse med andra branscher spelar jobben inom STEM en viktig roll för världen och framtiden. Genom att få fler kvinnor att stanna kommer innovationen stimuleras, det behövs en jämnare fördelning av män och kvinnor.

* Obersera att studenter hamnar på väntelistan som släpps några dagar innan eventet i mån av plats.

Läs mer om eventet här

Apr

13

Hur man får drömjobbet efter examen!

2018-04-13

Female Engineer Network och Womengineer bjuder in till workshop den 13/4 för kvinnliga KTH-studenter!

Tillsammans med våra partners Agilent och Åke Sundvall Bygg AB så ges du som läser i en sektion inom ”Arkitektur och Samhällsbyggnad”- ABE eller ”Kemi, Bioteknologi och Hälsa”- CBH;

 • Konkreta tips på vad som går hem ute hos arbetsgivarna i din bransch idag
 • Vad som gör att man som kandidat sticker ut från mängden
 • Vad som gör att arbetagivare i slutändan faller för en kandidat och erbjuder jobbet

RAKETSTART PÅ KARRIÄREN
Mellan 17.00 – 19.00 får du en unik inblick som kan ge dig en riktig raketstart på karriären. Vi finns där för att hjälpa dig att hitta drömjobbet så snabb som möjligt! Då vi valt en fredag kommer vi även erbjuda enklare mat och dryck för att även smygstarta helgen lite lätt.

*Eventet riktar sig till kvinnliga sistaårsstudenter på KTH

Datum: Fredag 13 april 2018
Tid: 17.00-19.00
Plats: Drottning Kristinas väg 15, Stockholm | Nymble (Stora Gasque)


Under kvällen kan ni även i förtid ansöka om medlemskap i Female Engineer Network, nätverket för yrkesverksamma Ingenjörskvinnor. Idag har nätverket ca 6500 medlemmar från alla olika ingenjörsbranscher och fler ska vi bli!

Läs mer om eventet här

Boka din biljett redan idag!

 

Apr

12

Inspirationskväll med Skanska | Stockholm

2018-04-12

Letar du efter nya utmaningar och vill ta nästa steg i karriären?

Den 12 april välkomnar vi dig till en inspirationskväll med temat ny teknik och digitalisering i byggbranschen. Vad ställer det för krav på oss och vilka spännande möjligheter står vi inför? Vi välkomnar dig och dina vänner med ett glas bubbel och en bit mat. Bli inspirerad, få ny energi och passa på att nätverka med kollegor från byggbranschen!

Är du nyfiken på Skanska eller har du någon i ditt nätverk som skulle vara intresserad av en ny roll hos oss? Vi söker just nu nya kollegor och ser fram emot att byta några ord med dig under kvällen. Bjud med en branschkollega eller två och anmäl er till inspirationskvällen den 12 april redan idag!

Läs mer om eventet och boka din biljett här!

Apr

10

Inspirationskväll med Skanska | Malmö

2018-04-10

Letar du efter nya utmaningar och vill ta nästa steg i karriären?

Den 10 april välkomnar vi dig till en inspirationskväll med temat ny teknik och digitalisering i byggbranschen. Vad ställer det för krav på oss och vilka spännande möjligheter står vi inför? Vi välkomnar dig och dina vänner med ett glas bubbel och en bit mat. Bli inspirerad, få ny energi och passa på att nätverka med kollegor från byggbranschen!

Är du nyfiken på Skanska eller har du någon i ditt nätverk som skulle vara intresserad av en ny roll hos oss? Vi söker just nu nya kollegor och ser fram emot att byta några ord med dig under kvällen. Bjud med en branschkollega eller två och anmäl er till inspirationskvällen den 10 april redan idag!

Läs mer om eventet och boka din biljett här!

 

Apr

10

Female Engineer Network | Stockholm

2018-04-10

Den 10 april bjuder Ingenjörsjobb in dig som yrkesverksam ingenjörskvinna till Sveriges största event för yrkesverksamma kvinnliga ingenjörer. Inspirationskvällen är en perfekt möjlighet för dig som vill utöka ditt kontaktnät, inspireras av ledande företag inom ingenjörsbranschen och vill få verktygen till din professionella utveckling. Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingeltallrik!

Tillsammans med våra medarrangörer bjuder vi på intressanta föreläsningar från FörsvarsmaktenAlten och Fortum. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med ovanstående företag samt ExperisEvidente ES East ABSiemens, ABB, Knowit och Svenskt Kraftnät.

 • Nätverka och skapa värdefulla kontakter
 • Få tips och verktyg för din personliga och professionella utveckling
 • Unikt tillfälle att komma i kontakt med ledande företag
 • Gratis – värde 495 SEK
 • Delta i Workshop med ABB

När: 10 april 2018
Tid: 17.00
Plats: Norra Latin

TEMA | HUR SER INGENJÖRSKVINNOR PÅ FRAMTIDEN?
En av de största utmaningarna inom ingenjörsbranschen är att visa kvinnor världen över att en karriär inom arbetsfältet inte enbart är för män, det behövs varierande sinnen för att komma fram till innovativa idéer och lösningar.

Hur kan vi tillsammans göra en förändring, vilken är din roll och hur kan du navigera dig igenom framtidens arbetsmarknad?

Faktum är att fyra av tio kvinnor lämnar en karriär inom STEM (Science, Technology, Engineering & Math) industrin. I och med att ingenjörsbranschen har den högsta avkastningen på investeringar i jämförelse med andra branscher spelar jobben inom STEM en viktig roll för världen och framtiden. Genom att få fler kvinnor att stanna kommer innovationen stimuleras, det behövs en jämnare fördelning av män och kvinnor.

* Obersera att studenter hamnar på väntelistan som släpps några dagar innan eventet i mån av plats.

Läs mer om eventet här

Mar

27

Jobb&Karriär i Göteborg

2018-03-27

Den 27-28 mars är det premiär för Jobb&Karriär på Svenska Mässan i Göteborg.
Jobb&Karriär är Västsveriges mest självklara mötesplats för dig som vill gå vidare i karriären, och för företag som söker nya talanger.

Mer information och scenprogram…

Mar

21

Inspirationskväll | Göteborg

2018-03-21

Den 21 mars bjuder Ingenjörsjobb in dig som yrkesverksam ingenjör till Sveriges största event för yrkesverksamma ingenjörer. Inspirationskvällen är en perfekt möjlighet för dig som vill utöka ditt kontaktnät, inspireras av ledande företag inom ingenjörsbranschen och vill få verktygen till din professionella utveckling. Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingeltallrik!

Kvällens konferencier: Sofia Lilja

Tillsammans med våra medarrangörer bjuder vi på intressanta föreläsningar från Sofia LiljaVolvo Group och Sigma Recruit. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med ovanstående företag samt Rejlers, KnowIT, Sigma Energy, ReginUnionen, Koenigsegg Automotive AB och Freevalve AB och Elvaco.

 • Nätverka och skapa värdefulla kontakter
 • Få tips och verktyg för din personliga och professionella utveckling
 • Unikt tillfälle att komma i kontakt med ledande företag
 • Gratis – värde 495 SEK

När: 21 mars 2018
Tid:
17.00
Plats:
Radisson Blu Scandinavia

Temat för kvällen Framtidens Ingenjörer
Digitaliseringen 4.0, ja det är den nya fas som svensk industri står inför. Teknikbranschen står inför ett digitalt och teknologiskt skifte. I takt med teknikens likasom digitaliseringens framfart förändras tillgång och efterfrågan hos industri- och teknikföretagen. Vart befinner vi oss om 20-25 år? Ingenjörer grundar sin kunskap på en utbildning från minst 3 år i skolbänken. Kommer kunskaperna och kompetenserna som erfrågas i framtiden förändras eller kommer ingenjörer som utbildar sig idag kunna välja och vraka mellan de framtida jobben? Finns det större relevans hos ingenjörens framtida arbetsprestation snarare än arbetshistorik?

Läs mer om eventet här

Mar

15

Inspirationskväll | Malmö

2018-03-15

Den 15 mars bjuder Ingenjörsjobb in dig som yrkesverksam ingenjör till Sveriges största event för yrkesverksamma ingenjörer. Inspirationskvällen är en perfekt möjlighet för dig som vill utöka ditt kontaktnät, inspireras av ledande företag inom ingenjörsbranschen och vill få verktygen till din professionella utveckling. Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingeltallrik!

Tillsammans med våra medarrangörer bjuder vi på intressanta föreläsningar från JBTPrevas och Axis Communications. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med ovanstående företag samt Academic Work, Wayne Fueling Systems, Metso, Optifreeze och Verisure.

 • Nätverka och skapa värdefulla kontakter
 • Få tips och verktyg för din personliga och professionella utveckling
 • Unikt tillfälle att komma i kontakt med ledande företag
 • Gratis – värde 495 SEK

När: 15 mars 2018
Tid:
17.00
Plats: 
Malmö Börshus

Temat för kvällen Framtidens Ingenjörer
Digitaliseringen 4.0, ja det är den nya fas som svensk industri står inför. Teknikbranschen står inför ett digitalt och teknologiskt skifte. I takt med teknikens likasom digitaliseringens framfart förändras tillgång och efterfrågan hos industri- och teknikföretagen. Vart befinner vi oss om 20-25 år? Ingenjörer grundar sin kunskap på en utbildning från minst 3 år i skolbänken. Kommer kunskaperna och kompetenserna som erfrågas i framtiden förändras eller kommer ingenjörer som utbildar sig idag kunna välja och vraka mellan de framtida jobben? Finns det större relevans hos ingenjörens framtida arbetsprestation snarare än arbetshistorik?

Läs mer om eventet här

Mar

07

Lär känna dig själv och bli en bättre ledare! | Malmö

2018-03-07

Vill du utveckla och motivera ditt team, ledningsgrupp eller dig själv? Ska du rekrytera topptalanger? Personlighetstestet Facet5 kan vara lösningen!

Är du kvinna och ny som chef inom ingenjörsbranschen?
Personlighetstester kan ge svar på allt från hur man hanterar relationer till hur man tar till sig information och fattar beslut. Varje enskild individ är unik från den andra av den anledningen att alla erhåller olika personligheter, som medför att vi agerar olika i diverse situationer. För att uppnå resultat är det viktigt att du som chef förstår dina medarbetare och hur de är som personer. Välkommen på seminariet som ger dig användbara verktyg för att lära känna dig själv och bli en bättre ledare!

Female Engineer Network bjuder på frukost och föreläsning av Anne Grefberg (licenserad psykolog), som introducerar personlighetstestet (Facet5) och hur du och din arbetsplats kan nyttja det på ett effektivt sätt. Därefter finns det möjlighet för diskussion och frågor kring sitt personliga resultat.

 • Träffa och nätverka med chefer inom din bransch
 • Kvalificerad rådgivning från en av Sveriges mest eftertraktade psykolog
 • Få konkreta verktyg inom ledarskap, personligutveckling och organistationsutveckling
 • Gratis personlighetstest* – värde 1 495 SEK

Läs mer och boka din biljett här!

Mar

02

Lär känna dig själv och bli en bättre ledare! | Göteborg

2018-03-02

Vill du utveckla och motivera ditt team, ledningsgrupp eller dig själv? Ska du rekrytera topptalanger? Personlighetstestet Facet5 kan vara lösningen!

Är du kvinna och ny som chef inom ingenjörsbranschen?
Personlighetstester kan ge svar på allt från hur man hanterar relationer till hur man tar till sig information och fattar beslut. Varje enskild individ är unik från den andra av den anledningen att alla erhåller olika personligheter, som medför att vi agerar olika i diverse situationer. För att uppnå resultat är det viktigt att du som chef förstår dina medarbetare och hur de är som personer. Välkommen på seminariet som ger dig användbara verktyg för att lära känna dig själv och bli en bättre ledare!

Female Engineer Network bjuder på frukost och föreläsning av Anne Grefberg (licenserad psykolog), som introducerar personlighetstestet (Facet5) och hur du och din arbetsplats kan nyttja det på ett effektivt sätt. Därefter finns det möjlighet för diskussion och frågor kring sitt personliga resultat.

 • Träffa och nätverka med chefer inom din bransch
 • Kvalificerad rådgivning från en av Sveriges mest eftertraktade psykolog
 • Få konkreta verktyg inom ledarskap, personligutveckling och organistationsutveckling
 • Gratis personlighetstest* – värde 1 495 SEK

Läs mer och boka din biljett här!

Feb

28

Inspirationskväll | Linköping

2018-02-28

Den 28 februari bjuder Ingenjörsjobb in dig som yrkesverksam ingenjör till Sveriges största event för yrkesverksamma ingenjörer. Inspirationskvällen är en perfekt möjlighet för dig som vill utöka ditt kontaktnät, inspireras av ledande företag inom ingenjörsbranschen och vill få verktygen till din professionella utveckling. Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingeltallrik!

Tillsammans med våra medarrangörer bjuder vi på intressanta föreläsningar från Scania, Alten och Devex. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med ovanstående företag samt Toyota, Agama, Ericsson, Sylog, Epiroc (Atlas Copco), Prevas, Exova Material Technology, Experis och Devport.

 • Nätverka och skapa värdefulla kontakter
 • Få tips och verktyg för din personliga och professionella utveckling
 • Unikt tillfälle att komma i kontakt med ledande företag
 • Gratis – värde 495 SEK

När: 28 februari 2018
Tid: 17.00
Plats: Collegium Konferens & Restaurant

Temat för kvällen Framtidens Ingenjörer
Digitaliseringen 4.0, ja det är den nya fas som svensk industri står inför. Teknikbranschen står inför ett digitalt och teknologiskt skifte. I takt med teknikens likasom digitaliseringens framfart förändras tillgång och efterfrågan hos industri- och teknikföretagen. Vart befinner vi oss om 20-25 år? Ingenjörer grundar sin kunskap på en utbildning från minst 3 år i skolbänken. Kommer kunskaperna och kompetenserna som erfrågas i framtiden förändras eller kommer ingenjörer som utbildar sig idag kunna välja och vraka mellan de framtida jobben? Finns det större relevans hos ingenjörens framtida arbetsprestation snarare än arbetshistorik?

Läs mer om eventet här

Feb

15

Inspirationskväll | Stockholm

2018-02-15

Den 15 februari bjuder Ingenjörsjobb in dig som yrkesverksam ingenjör till Sveriges största event för yrkesverksamma ingenjörer. Inspirationskvällen är en perfekt möjlighet för dig som vill utöka ditt kontaktnät, inspireras av ledande företag inom ingenjörsbranschen och vill få verktygen till din professionella utveckling. Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingeltallrik!

Tillsammans med våra medarrangörer bjuder vi på intressanta föreläsningar från Scania, Bombardier och Sigma Recruit. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med ovanstående företag samt byBrickAcademic Work, Saab och Womengineer.

 • Nätverka och skapa värdefulla kontakter
 • Få tips och verktyg för din personliga och professionella utveckling
 • Unikt tillfälle att komma i kontakt med ledande företag
 • Gratis – värde 495 SEK

När: 15 februari 2018
Tid: 17.00
Plats: Norra Latin

Temat för kvällen | Framtidens Ingenjörer
Digitaliseringen 4.0, ja det är den nya fas som svensk industri står inför. Teknikbranschen står inför ett digitalt och teknologiskt skifte. I takt med teknikens likasom digitaliseringens framfart förändras tillgång och efterfrågan hos industri- och teknikföretagen. Vart befinner vi oss om 20-25 år? Ingenjörer grundar sin kunskap på en utbildning från minst 3 år i skolbänken. Kommer kunskaperna och kompetenserna som erfrågas i framtiden förändras eller kommer ingenjörer som utbildar sig idag kunna välja och vraka mellan de framtida jobben? Finns det större relevans hos ingenjörens framtida arbetsprestation snarare än arbetshistorik?

Läs mer om eventet här

Feb

07

Lär känna dig själv och bli en bättre ledare! | Stockholm

2018-02-07

Vill du utveckla och motivera ditt team, ledningsgrupp eller dig själv? Ska du rekrytera topptalanger? Personlighetstestet Facet5 kan vara lösningen!

Är du kvinna och ny som chef inom ingenjörsbranschen?
Personlighetstester kan ge svar på allt från hur man hanterar relationer till hur man tar till sig information och fattar beslut. Varje enskild individ är unik från den andra av den anledningen att alla erhåller olika personligheter, som medför att vi agerar olika i diverse situationer. För att uppnå resultat är det viktigt att du som chef förstår dina medarbetare och hur de är som personer. Välkommen på seminariet som ger dig användbara verktyg för att lära känna dig själv och bli en bättre ledare!

Female Engineer Network bjuder på frukost och föreläsning av Anne Grefberg (licenserad psykolog), som introducerar personlighetstestet (Facet5) och hur du och din arbetsplats kan nyttja det på ett effektivt sätt. Därefter finns det möjlighet för diskussion och frågor kring sitt personliga resultat.

 • Träffa och nätverka med chefer inom din bransch
 • Kvalificerad rådgivning från en av Sveriges mest eftertraktade psykolog
 • Få konkreta verktyg inom ledarskap, personligutveckling och organistationsutveckling
 • Gratis personlighetstest* – värde 1 495 SEK

Läs mer och boka din biljett här!

Feb

04

EngineerCareer Day 2018

2018-02-04

Är du ingenjör och arbetar inom system, IT, produktion, logistik, underhåll, Forskning och Utveckling och projektledning kan jobbet för dig finnas hos några av Södertäljes attraktiva arbetsgivare? EngineerCareer Day är en nischad rekryteringsmässa för ingenjörer som arrangeras på initiativ av Scania och AstraZeneca i samarbete med Destination Södertälje.

EngineerCareer Day 2018 hålls på Tom Tits Experiment i centrala Södertälje den 4 februari klockan 13.00-16.00.

Inträdet till Tom Tits Experiment ingår för dig och din familj när du kommer som besökare på mässan.

Information
Södertälje Science Week är veckan då man inviger Södertälje Science Park. Den avslutas med en rekryteringsmässa som vänder sig till ingenjörer, EngineerCareer Day. Mässan håller till på Tom Tits Experiment i Södertälje. På fyra våningsplan finns experiment som gillas av både barn, tonåringar och vuxna. Du har möjlighet att ta med din familj.

Anmälan
Mer information och anmälan…

Obs! Anmälan är obligatorisk då inträdet till Tom Tits ingår i deltagandet.

Nov

22

Föredrag av Skanskas Vice VD Research & Innovation

2017-11-22

Inbjudan till träff med föredrag av Vice VD Research & Innovation

Onsdag 22 november 2017 kl.17:30
Sjöfartshotellet, Slussen- Katarinavägen 26

Kvällens huvudämne är:
Innovation och digitalisering som framtidsstrategi

Skanskas chef för Research and Innovation, Ulf Håkansson, berättar om byggbranschens utmaningar inom innovationer, automation, digitalisering och effektivisering. Ulf tar avstamp i en nulägesanalys och tar er på en resa till spännande framtida lösningar. Att använda berggrunden som en termos, byggautomation och integrerad BIM; hur ser Skanska på framtiden?

Program

17.30 – 18.15 Lättare förtäring samt mingel
18.15 – 18.30 SBR Byggingenjörerna och Ingenjörsjobb
18.30 – 19.15 Innovation och digitalisering
19.15 – 19.20 Kort paus
19.20 – 19.40 Fortsättning
19.40 – 20.30 Fika, kaffe och bulle

Begränsat antal platser till träffen. Föredraget är kostnadsfritt. Först till kvarn gäller.

Anmälan till aktiviteten är obligatorisk.

Anmälan gör du här…

Välkommen!

Oct

05

Ingenjörsjobb Göteborg

2017-10-05

Då var det Göteborgs tur att hålla i inspirationskväll för yrkesverksamma* ingenjörer! Kvällens fokus är att ge dig verktyg att använda privat eller professionellt och utvecklas i din nuvarande eller kommande yrkesroll under avslappnade former. Ledorden Inspiration, Motivation & Nöje genomsyrar hela kvällen. Vi kommer låta oss inspireras av våra medarrangörers representanter och dess föreläsningar. Under kvällens gång bjuder vi även på mat och dryck så se till att du och dina kollegor skaffar er biljetter för det här vill ni inte missa!

Vad: Inspirationskväll för yrkesverksamma ingenjörer

När: 5 oktober kl 17.00

Medarrangörer: Unionen, Experis, Fujitsu, Peab, Borås Stad, Volvo Group, Gnutti Carlo Sweden AB, Volvo Cars, Swegon, i3tex, Hogia, Experis och Preem m.fl.

Konferencier och gästtalare: Mona Riabacke – föreläser tankeväckande, underhållande och inspirerande om något vi alla gör mest hela tiden men sällan tänker på – att fatta beslut. Ett berg av bevis på att vi människor inte är särskilt rationella varelser har växt fram de senaste årtiondena men få har lyckats omvandla denna kunskap till praktiskt användbara verktyg, något Mona brinner för att förverkliga. I en värld som förändras i en allt snabbare takt, där vi ställs inför allt fler valalternativ, har vi alla nytta av att förändra och utveckla vårt beslutsfattande – en förutsättning för framgång såväl på jobbet som i privatlivet.

Körschema: 
17.00 Mingel med måltid och fördrink
18.00 Föreläsningar
ca 19.45 Ger vi er chansen att avslappnat umgås och nätverka med våra medarrangörer och andra yrkesverksamma ingenjörer samtidigt som vi bjuder på fika.

Baren står öppen till självkostnadspris under hela kvällen.

Håll utkik på vår Facebooksida för mer information.

*Är du student? Anmäl dig på reservlistan som Sista-års-student och vi släpper biljetter till er några dagar innan i mån av plats.

No Show-avgift
När du anmäler dig och dina vänner räknar vi med att ni dyker upp. Om ni fått förhinder och inte avbokat senast 24h innan eventets start skickar HR North Sweden AB en faktura med belopp värde mingeltallriken och fika till din adress.

 

Sep

28

Female Engineer Network Malmö

2017-09-28

Då var det Malmös tur att hålla i inspirationskväll för yrkesverksamma* kvinnliga ingenjörer! Kvällens fokus är att ge dig verktyg att använda privat eller professionellt och utvecklas i din nuvarande eller kommande yrkesroll under avslappnade former. Ledorden Inspiration, Motivation & Nöje genomsyrar hela kvällen. Våra medarrangörer Beijer ElectronicsFingerprintsRejlers, Verisure, Unionen och Höganäs m.fl. är där för att träffa just dig! Vi kommer låta oss inspireras av våra medarrangörers representanter och dess föreläsningar.

Vad: Inspirationskväll för yrkesverksamma ingenjörskvinnor

Var: Malmö Börshus

När: 28 september kl 17.00

Konferencier och gästtalare: Susanne Birgersdotter –  grundare för spelbolaget IGOTCHA, Appbolaget Sthlm App Lab och SBDM och en sann entreprenörssjäl. Hon startade n

ärmast av en slump hemma vid köksbordet, utan varken erfarenhet eller utbildning inom ämnet, då hon kom på att hon ville göra en app till sin dotter. Idag, 4 år senare, driver Susanne ett snabbt v

äxande app-bolag som seglat upp på den internationella marknaden sedan de lyckades hamna på första plats i AppStore.

Susanne kommer:

 • Inspirera till kreativitet och entreprenörskap
 • Ingjuta mod i publiken att våga tro på sina idéer
 • Leverera konkreta tips, idéer och ”pepptalk” kring kvinnligt entreprenörskap

Kvällens körschema i korta drag:
17.00 Mingel med måltid och fördrink
18.00 Föreläsningar
ca 19.30 Ger vi er chansen att avslappnat umgås och nätverka med våra medarrangörer och andra yrkesverksamma ingenjörer samtidigt som baren är uppen för öl, vin, alkoholfritt eller kaffe..

Baren står öppen till självkostnadspris under hela kvällen.

*Är du student? Anmäl dig på reservlistan som Sista-års-student och vi släpper biljetter till er några dagar innan i mån av plats.

No Show-avgift
När du anmäler dig och dina vänner räknar vi med att ni dyker upp. Om ni fått förhinder och inte avbokat senast 24h innan eventets start skickar HR North Sweden AB en faktura med belopp värde mingeltallriken till din adress.

Obs! Har du allergi eller är vegetarian? Skicka till event@ingenjorsjobb.se senast den 14 sept med namn, eventdatum och din matrestriktion.

Information om eventet uppdateras kontinuerligt här och på Facebook.

Fri entré
För dig som registrerat dig i Female Engineer Network är kvällen helt kostnadsfri!
OBS! Glöm inte skriva ut biljetten eller ha den tillgänglig i mobilen vid incheckning!

Redan medlem och inloggad?
Hitta biljetter här

Sep

14

Female Engineer Network Stockholm

2017-09-14

Då var det Stockholms tur att hålla i inspirationskväll för yrkesverksamma* kvinnliga ingenjörer! Kvällens fokus är att ge dig verktyg att använda privat eller professionellt och utvecklas i din nuvarande eller kommande yrkesroll under avslappnade former. Ledorden Inspiration, Motivation & Nöje genomsyrar hela kvällen. Våra medarrangörer ScaniaVolvo Lastvagnar, Semcon, FMV, Unionen och byBrick m.fl. är där för att träffa just dig! Vi kommer låta oss inspireras av våra medarrangörers representanter och dess föreläsningar och workshops.

Vad: Inspirationskväll för yrkesverksamma ingenjörskvinnor

Var: Norra Latin

När: 14 september kl 17.00

Konferencier och gästtalare: Jacqueline Joo –  föreläsare, KBT-terapeut och författare och har en bakgrund som journalist. Hon coachar och utbildar såväl ledningsgrupper och chefer som medarbetare inom personkännedom, kommunikation, social kompetens och stress. Hon är flitigt anlitad av Sveriges största medier och förekommer ofta som expert i TV. I Jacquelines föreläsning Maxa din sociala kompetens – så bygger du förtroende & skapar relationer effektivt!” får du del av relevant socialpsykologisk forskning och konkreta tips som lär dig förstå dig själv och andra ännu bättre.

Kvällens körschema i korta drag:
17.00 Mingel med måltid och fördrink
18.00 Föreläsningar
19.30 Ger vi er chansen att avslappnat umgås och nätverka med våra medarrangörer och andra yrkesverksamma ingenjörer samtidigt som baren är uppen för öl, vin, alkoholfritt eller kaffe.

Baren står öppen till självkostnadspris under hela kvällen.

Håll utkik på vår Facebooksida för mer information.

*Är du student? Anmäl dig på reservlistan som Sista-års-student och vi släpper biljetter till er några dagar innan.

No Show-avgift
När du anmäler dig och dina vänner räknar vi med att ni dyker upp. Om ni fått förhinder och inte avbokat senast 24h innan eventets start skickar HR North Sweden AB en faktura med belopp värde mingeltallriken till din adress.

Obs! Har du allergi eller är vegetarian? Skicka till event@ingenjorsjobb.se senast den 30 augusti med namn, eventdatum och din matrestriktion.

Information om eventet uppdateras kontinuerligt här och på Facebook.

Fri entré 
För dig som registrerat dig i Female Engineer Network är kvällen helt kostnadsfri!
OBS! Glöm inte skriva ut biljetten eller ha den tillgänglig i mobilen vid incheckning!

Redan medlem och inloggad?
Hitta biljetter här

Våra kunder tycker till

”Ingenjörsjobb når ut till ingenjörer och erbjuder bra möjlighet till företagskontakt och att få inspiration till din vardag och jobbliv.”
Lisa från Scania

Vill ni som arbetsgivare delta på kommande event?
Kontakta eventavdelningen här

Nyhetsbrev

Följ oss

ingenjörsjobb facebook
ingenjörsjobb instagram
ingenjörsjobb linkedin